All Times Bigband goes High School

De All Times Bigband speelde op 22 maart 2024 voor 200 VMBO leerlingen van het Groevenbeek College in Ermelo. De leerlingen kregen van te voren een muziekles over de Bigband en Duke Ellington. Dit concert is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Ermelo en het Cultuurfonds Gelderland.

All Times Bigband goes High School

In navolging van de de bands in Amerika gaat de All Times Bigband jazzmuziek promoten op een middelbare school. Onbekend maakt onbemind is een veelgehoord gezegde. Jongeren komen weinig in aanraking met jazzmuziek, laat staan live bigbandmuziek. Daarom namen we contact op met het Groevenbeek College in Ermelo om een gezamenlijk project te doen rond jazzmuziek. Wij ontwikkelden samen een lesbrief over het bigband orkest en de muziek van Duke Ellington. Nadat leerlingen van het VMBO met deze lesbrief les hebben gekregen krijgen ze de All Times Bigband live te horen in de Aula van het Groevenbeek College. Daar spelen we een deel van het programma dat ook op 6 april in theater de Dialoog in Ermelo wordt gespeeld. We hopen op deze manier een klein zaadje met liefde voor jazzmuziek te planten en een bijdrage te leveren aan de culturele ontwikkeling van jongeren. We staan ook stil bij de omstandigheden waaronder The Duke moest spelen. Discriminatie was in zijn tijd (jaren 40 tot 70) op zijn hoogtepunt in Amerika. We willen de jongeren ook bewuster maken dat vrijheid en respect belangrijke waarden zijn, juist in de muziek. 

All Times Bigband at the GIGANT Jazzclub

Jazzclub GIGANT in Apelrdoorn beleefde een sfeervolle jazzmiddag met bigband swing muziek van de All Times Bigband. Met Marjoleine Leene op Vocals en als speciale gast Bariton Saxofonist Menno Romers.


Deborah Carter kruipt in de huid van Ella Fitzgerald

Zangeres Deborah Carter komt zingen bij de All Times Bigband en kruipt in de huid van Ella Fitzgerald tijdens een aantal van de Tribute to Ellington & Ella Concerten.

Deze jazzvocaliste / componiste / arrangeur brengt overduidelijk haar multiculturele ervaringen over in haar prachtige muziek. “We zijn tegenwoordig zo bevoorrecht een open deur te hebben naar andere culturen en gezichtspunten die ons verrijken”, aldus Deborah Carter. Door de Music Maker werd zij beschreven als “absolute top klasse”, en is een van de meest dynamische vocalisten in de jazz scene.

Deborah J. Carter werd geboren in de U.S.A. en groeide op in Hawaii en Japan. Zij treedt regelmatig op bij jazz festivals en in jazz clubs, geeft seminars over jazz, en is een bekende verschijning op radio en TV. Zij toerde met haar eigen jazztrio en als zangeres bij diverse orkesten in o.a. Nederland, Spanje, Duitsland, Azerbaijan, Malta, Letland, Kazakhstan, Algerije, Tunesië, en Turkije. Ook geeft zij masterclasses Jazz Singing.

Deborah Carter woont in Nederland en is hier inmiddels een echte Lady of Jazz!


Pieter van den Dolder wordt de nieuwe dirigent van de All Times Bigband

Na succesvolle audities. met in totaal 4 kandidaten, is Pieter van den Dolder gekozen als nieuwe dirigent van de All Times Bigband met ingang van het seizoen 2023 - 2024.

Pieter van den Dolder is een oude bekende van het orkest en leidde de band ook al eerder een flink aantal jaren en wist het orkest toen tot grote muzikale hoogtepunten te brengen. Natuurlijk zijn de tijden veranderd, maar de All Times Bigband heeft er alle vertrouwen in dat de samenwerking weer veel goeds op muzikaal gebeid kan opleveren. 

Voorzitter HP Herwig: "met Pieter halen we een hele ervaren dirigent in huis die het swing repertoire voor bigbands als geen ander kent. We zien er naar uit om samen met Pieter onze bigbandsound verder te ontwikkelen en toe te werken naar mooie swingende concerten".


Topconcert op Fête de la Musique

Heel Ermelo was omgetoverd in een muziekpodium, met meer dan 20 verschillende plekken waar werd opgetreden. Van klassiek tot popmuziek en van harmoniemuziek tot jazz was overal te horen.  de All Times Bigband was er dit keer ook bij op 17 juni 2023. Theater de Dialoog zat al behoorlijk vol toen de eerste noten klonken van 'That Old Black Magic'. Zangeres Carolina Brusse, die Adriana Callas verving, zong prachtig en samen met het publiek werd het een echte Fête de la Musique, met een een uur vol swingplezier. Complimenten aan dirigent Meno Romers voor zijn geweldige bijdrage aan dit concert en de voorbereiding!


Volle zaal bij "Swingin' with Neal Hefti, de Basie jaren"

special guest: Sjoerd Dijkhuizen - tenor sax

Voor het vrijwel volle Ermelose Dialoog theater speelde de All Times Bigband het Swingin' with Neal Hefti programma, een tribute aan deze 15 jaar geleden overleden arrangeur/componist die een gouden duo vormde met Count Basie. Dat leidde tot legendarische Bigband hits die de  Basie band op onnavolgbare wijze neerzette. De All Times Bigband kroop in de huid van de band van Count Basie, tot groot genoegen van het publiek dat genoot van het sublieme spel van gast-solist Sjoerd Dijkhuizen, uitstekend begeleid door het orkest. Twee solisten uit de band, Fred Dekker op tenorsax en altsaxofonist Marijn Teuling namen ook een feature stuk voor hun rekening en lieten zien en horen dat jazzmuziek bij velen springlevend is en zeer gevoelig en uitstekend gespeeld wordt.

Citaat van Sjoerd: "ik zou willen dat ik een hobby had die ik op zo'n hoog niveau kon uitoefenen". Hij was duidelijk zeer te spreken over de performance van de band.


Sfeervolle Jazz Dance Benefiet Party voor LionClub

Op 20 januari 2023 speelden we tijdens een benefietavond voor de LionsClub Elburg-Oldebroek. Het werd een heerlijke swingende dansavond in de prachtige jugendstil zaal van restaurant de Haas in Elburg. We vinden het erg leuk om op dit soort dansavonden te spelen!


Schitterend jubileumconcert - 40 Jaar All Times Bigband

4 juni 2022 - Theater Veluvine Nunspeet

Het jubileumconcert van de All Times Bigband was een geweldig feest. Het publiek genoot van een swingende show met bigband hits uit de 40 jaar historie van de All Times Bigband.

Verschillende oudgedienden van de band werkten mee aan het concert. Marjoleine Leene, voormalig zangeres van de band, ontroerde met een prachtig 'But Beautiful' begeleid door oud pianist van de band Erik Wijnants. Hans Beckeringh liet horen dat hij het zingen nog niet verleerd is met een swingend 'Sway'. Oud dirigent Pieter van den Dolder presenteerde de avond en dirigeerde ook twee nummers.
De All Times Bigband liet zich van zijn beste kant horen met de huidige zangeres Adriane Callas in 'It could happen to you', prachtig en intens gezongen door onze nieuwe zangeres.

Hoogtepunt van de avond waren de nummers met crooner Philip Paar die in de huid klom van Frank Sinatra.

Tijdens het concert werd het eerste exemplaar van het Jubileumboek ATB 1982 - 2022 uitgereikt aan oud dirigent Pieter van den Dolder.


Succesvol All Times Liberation Concert in Putten


Geslaagde repetitiedag + BBQ

Zeer geslaagde en gezellige repetitiedag, fotosessie en band BBQ gehad. Per 1 september starten we we weer met repeteren op onze nieuwe repetitie locatie.


Jan van der Scheer nieuwe dirigent All Times Bigband

Oud lead trompettist van de All Times Bigband, Jan van der Scheer, komt terug bij de band, maar nu als bandleider. De All Times Bigband is zeer verheugd met de komst van Jan. Hij kent de bandleden en het repertoire goed en is een geweldig goede muzikant die al menig keer de muzikale leiding op zich nam bij uitval van de muzikale leiders van de band.


ALL TIMES BIGBAND ontvangt coronasteun van de Gemeente Ermelo

De coronacrisis raakt de All Times Bigband net als vele andere podiumgezelschappen en verenigingen hard. Niet kunnen repeteren, concerten die afgezegd worden, we hebben het allemaal meegemaakt. Toch blijven we positief vooruitkijken en ligt de focus op wat wél kan. Toen we hoorden dat er extra geld werd vrijgemaakt door de overheid voor steun aan de cultuur zijn we in gesprek gegaan met de gemeente Ermelo. Het resultaat is dat we een financiële steun krijgen van de Gemeente Ermelo, en dat we als tegenprestatie deze zomer Ermelo helpen opvrolijken met 4 concerten in het centrum van Ermelo. We zijn heel blij met deze steun, maar ook met de mogelijkheid om iets terug te kunnen doen voor de gemeente Ermelo. En juist met datgene dat we graag doen: muziek maken. We hopen dat het een vrolijke zomer wordt na die lastige coronatijd. Wij zijn er ‘corona volente’ met onze All Times Summer Fun concerten. Exacte plaats, data en tijden worden binnenkort bekend gemaakt.


All Times Bigband gaat het Theater in

Als alles meezit gaat de All Times Bigband in April en Mei het theater in met het All Times Liberation Programma. De theaters Stroud in Putten en Veluvine in Nunspeet kijken voorzichtig weer vooruit en hopen op ruimte om publiek te ontvangen tegen die tijd. Het All Times Liberation Programma is een ode aan de bigbandmuziek van de jaren '30 en '40 van de vorige eeuw met verhalen van de bevrijding in 1945. Het geheel wordt gepresenteerd als een live radio uitzending met publiek. Zangeres Anna Serierse is gastsolist, kruipt in de huid van Ella Fitzgerald en zingt natuurlijk 'We'll meet again'. Daarom zeggen wij tegen ons publiek: "We'll meet again!".

Nieuwsbrief Februari 2020