Tribute to Ellington & Ella concert

In 2024 is het 125 jaar sinds de legendarische pianist, componist en bandleider Duke Ellington werd geboren. Het is dan ook 50 jaar geleden dat hij overleed. Duke Ellington werd dus 75 jaar oud. Alle reden om deze baanbrekende musicus in de spotlight te zetten en ons te verdiepen in zijn muziek. Duke Ellington en Ella Fitzgerald waren samen ook zeer succesvol en vormden een bijzondere muzikale combinatie. Wij gaan de uitdaging aan om hun muziek tot leven te brengen in een 'Tribute to Ellington & Ella concert'. De nadruk ligt op de composities van Duke Ellington, maar de inbreng van Ella Fitzgerald's nalatenschap zal zeker niet ontbreken. 

Solist bij het concert op 6 april 2024 in Theater Huis van Ermelo is de Amerikaanse zangeres Deborah Carter. We zijn zeer verheugd dat we haar hebben kunnen strikken voor dit concert. Als geen ander weet zij in de huid te kruipen van Ella Fitzgerald, maar wel met een geheel eigen stijl.


Deborah J. Carter is een  jazzvocaliste / componiste / arrangeur. Ze werd geboren in de U.S.A. en groeide op in Hawaii en Japan en brengt haar multiculturele ervaringen over in haar prachtige muziek. Door de Music Maker werd zij beschreven als “absolute top klasse”, en is een van de meest dynamische vocalisten in de jazz scene.

Jazz zangeres Deborah J. Carter, bekend om haar warme podiumpersoonlijkheid en virtuoze stijl, woont in Nederland maar toerde wereldwijd o.a. in Japan, China, Duitsland, India, Spanje, Rusland, Venezuela, Colombia, Korea, Zuid Afrika, Indonesië. De afgelopen jaren stond ze in de Nederlandse theaters met New York Round Midnight. Daarnaast werkte zij jarenlang als hoogleraar Jazz Vocals aan het prestigieuze Conservatório Musikene in San Sebastian, Spanje.

Deborah Carter bracht een reeks cd’s uit onder haar eigen naam; populair zijn vooral haar eigentijdse jazz tributes aan The Beatles en Duke Ellington.